Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ανακοίνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Χθές έγινε επανασύνδεση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε οικογένεια που κατοικεί στην ευρύτερη περιοχή του Μασταμπά, από ομάδα μελών της λαϊκής επιτροπής Ατσαλένιου - Μασταμπά. Η οικογένεια ήταν στο σκοτάδι για αρκετό χρονικό διάστημα, λόγω αδυναμίας αποπληρωμής του λογαριασμού της ΔΕΗ. Η λαϊκή επιτροπή ενεργών πολιτών, στην οποία συμμετέχουν και πολλά μέλη του Συλλόγου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων, έδειξε την έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στην οικογένεια και της επανασύνδεσαν το ρεύμα με δική τους πρωτοβουλία, χωρίς να περιμένουν από τη ΔΕΗ ή οποιοδήποτε άλλο θεσμικό φορέα να σκύψει και να δει το πρόβλημα αυτής και άλλων χιλιάδων οικογενειών και συμπολιτών μας - που ολοένα και περισότερο δυσκολευόμαστε να τα  βγάλουμε πέρα σε μια περίοδο που η τρόικα και οι συμπαραστάτες της εξαπολύουν τη μεγαλύτερη επίθεση κατα του ελληνικού λαού και ζητούν και άλλα μέτρα (φόρους, χαράτσια, περικοπές μισθών) για τη δήθεν σωτηρία της χώρας.
Οι ηρακλειώτες αυτοοργανώνονται στις επιτροπές της γειτονιάς τους, οι οποίες μετά από έντονη πίεση υποχρέωσαν το ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, μετά απο μήνες, να βγάλει ανακοίνωση-ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο στις 27/12, που στα λόγια υπόσχεται ότι θα βοηθήσει όσους δεν πληρώσουν τα χαράτσια, τα οποία χαρακτηρίζει άδικα και αντισυνταγματικά. Δεν σταματούν  όμως μόνο εκεί και δείχνουν την αλληλεγγύη τους με τη συγκέντρωση τροφίμων και συγκρότηση συσσιτίων, με ή χωρίς την εκκλησία, επανασυνδέοντας το ρεύμα, με γνώμονα να έχει η κάθε οικογένεια πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης, ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να αντισταθούμε στη νέα κατοχή που έχει επιβληθεί στη χώρα. Ο Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων συμμετέχει ενεργά στις επιτροπές των γειτονιών και ήταν από τους πρωτεργάτες για τη δημιουργία τους.
ΝΑΙ στο στήσιμο συσσιτίων, ΝΑΙ στην επανασύνδεση του ρεύματος σε όλους όσοι αδυνατούν να το πληρώσουν, ΝΑΙ στη δράση ενάντια στην αντίδραση των Ράιχενμπαχ-Φούχτερ και των υποτακτικών τους, ΟΧΙ στη νέα κατοχή
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ  ΚΑΙ  ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου