Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

2η Λαϊκή Συνέλευση Λόφου Αξιωματικών 27/11 ώρα 11:00

Γείτονες, συνεχίζουμε !
Την Κυριακή 20/11 κάτοικοι, γείτονες στο λόφο Αξιωματικών μαζευτήκαμε για πρώτη φορά και συζητήσαμε την άδικη επιβολή του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ. Η αγωνία, η δυσαρέσκεια, η οργή εκφράστηκε από όλους μας - μαζί με την ανάγκη να προσπαθήσουμε όλοι μαζί τόσο για να μην μείνει κανένας χωρίς ρεύμα, όσο και για να αποσυρθεί συνολικά το χαράτσι. Δεν  μπορούμε και δεν θέλουμε να πληρώσουμε αυτό το χαράτσι (και τους επόμενους μήνες έρχονται κι άλλα!). Το χαράτσι είναι εντελώς παράνομο και επιβάλλεται εκβιαστικά σε εμάς, που έχουμε σηκώσει ως τώρα όλα τα βάρη της κρίσης. Δεν έχει ξανασυμβεί να εκβιάζεται ένα νοικοκυριό με διακοπή ρεύματος αν δεν πληρώνει ένα φόρο!
Έντονα επίσης εκφράστηκε και η ανάγκη ότι μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερα στη γειτονιά, όπως γίνονται σε όλη την Ελλάδα. Κινητοποιούνται Δήμαρχοι, Δημοτικά Συμβούλια, Δικηγορικοί Σύλλογοι, Σωματεία και Συνδικάτα, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, και κυρίως κινούνται στις γειτονιές χιλιάδες κόσμου. Ειδικά αυτή η μαζική αντίδραση του κόσμου, μπορεί να φέρει επιτυχίες, να ανατρέψει σχεδιασμούς ακόμα και νόμους.  Δεν είμαστε μόνοι!
Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά. Η κυβέρνηση υποχωρεί μερικώς, η ΔΕΗ αναστέλλει τις διακοπές ρεύματος για ορισμένες ημέρες. Αποφασίσαμε νέο ραντεβού την
Κυριακή 27 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί, στην πλατεία του Λόφου – δίπλα στη Ματίνα.
Εκεί θα ενημερωθούμε για τις τελευταίες εξελίξεις, θα αποφασίσουμε πως θα οργανωθούμε καλύτερα στη γειτονιά, θα δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, και θα αποφασίσουμε ποιες θα είναι οι επόμενες μας κινήσεις σε επίπεδο Δήμου. Όσοι έχετε αυτό το χαρτί, προσκαλέστε και όλους τους γείτονές σας. Είμαστε πολλοί! Κανείς πια μόνος του! Μαζί θα τα καταφέρουμε, με ψηλά το κεφάλι.
Κάτοικοι του Λόφου Αξιωματικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου